Google: Yapay zeka ile işsizlik arasında düz bir ilişki yok
Yapay zekanın çıktığı günden beri kullanıcılar ve çalışanlar “yapay zeka işimizi elimizden alacak” düşüncesindeler. Google’ın yayınladığı yeni rapora göre bu algı tamamen yanlış ve gereksiz. Google’a göre bu düşünceler tam bir abartadan başka bir şey değil. Google Gemini ve diğer yapay zekalar gerçekten işsizliğe sebep mi?
Google, yapay zeka teknolojisini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyor. Google Gemini gibi yenilikçi yapay zeka ürünleri, Pixel serisi, arama motoru ve diğer birçok üründe yapay zeka özelliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor. Google’ın 14 Mayıs’ta gerçekleşmesi beklenen I/O etkinliğinde bu alandaki heyecan verici gelişmelerin duyurulması bekleniyor.
Google, yayınladığı rapora göre “yapay zekanın insanlarının işini çalması ile doğrudan bir ilişki yok” görüşünü savunuyor. Gelecek haftalarda yapılacak I/O etkinliği de Google’ın böyle söylemesini normal çıkarıyor. Raporda radyoloji sektörü örnek gösteriliyor. Raporda, on yıl önce yapay zekanın yaygın kullanımının görüntü tespitini iyileştirirken, küresel bir sıkıntı ortasında iş istihdamının yüzde üç arttığı belirtiliyor. Lakin Mart 2024 tarihinde Harvard üniversitesinin bir çalışması ise yapay zekanın, radyologların çalışmasına haber vereceğini öne koyuyor.
Google’ın kapsamlı raporuna göre, teknolojik ilerleme sadece yeniliklere değil, aynı zamanda insan refahına da katkıda bulunuyor. Bu ilerlemede Google ve geliştirdiği yapay zeka teknolojisi Google Gemini, küresel ilerlemeyi gözle görülür şekilde artırıyor. Rapor, 1990’dan bu yana küresel ortanca gelirin %150 artış gösterdiğini ve bu artışın önemli bir kısmının Google ve diğer yapay zeka teknolojilerinin gelişmesine bağlı olduğunu ortaya koyuyor. Bebek ölümlerinde ve hava kirliliğinden kaynaklanan ölümlerde de önemli bir düşüş gözlemlenirken, her zamankinden daha fazla insan temiz suya erişim imkanı yakalıyor.
Peki siz yapay zekanın bu kadar gelişmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınız bizim için çok değerli, lütfen düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız