Teknoloji devi Google, 2008 yılında ilk Android sürümünü yayımladı. O günden bu yana, milyarlarca akıllı telefonda kullanılan bu işletim sistemi, toplamda 14 sürümüne kadar geliştirildi. Bazı sürümlerin aralarında devasa seviyede farklar görülmüşken, bazılarında ise adından söz ettirecek kadar önemli bir değişiklik olmadı.
Öte yandan yeni bir akıllı telefon satın alan kullanıcılar da kimi zaman hangi Android sürümünü kullandığını bilemeyebiliyor. Bizler de bu içeriğimizde “Hangi Android sürümünü kullanıyorum?” sorusunu cevaplandırdık. İşte Android sürümü öğrenme adımları…
Hangi Android sürümünü kullanıyorum? Adım adım Android sürümü öğrenme!
Bazı mobil uygulamalar, daha yüksek/düşük Android sürümü gereksinimi duyabiliyor. Bu noktada telefonunuzun Android sürümünü kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bu birkaç adımdan oluşan oldukça basit bir işlem.
Android sürümünü kontrol etmek için yapılması gereken adımlar, sürüme göre bir değişkenlik göstermiyor. Bu bağlamda, aşağıda anlatacağımız öğrenme yolu, tüm Android telefonlar için geçerli.
- Adım 1: Telefonunuzdan Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım 2: Telefon/Cihaz Hakkında bölümüne giriş yapın.
- Adım 3: Android sürümü seçeneğinin karşısında sürümü görebilirsiniz.
Bu şekilde akıllı telefonun Android sürümünü görebilmek mümkün. Ayrıca seçeneğin üzerine tıklayarak, en son aldığınız güvenlik güncellemesini de öğrenebilirsiniz. Eğer akıllı telefonunuz yeni üretilen bir modelse, uzun bir süre daha güncelleme almaya devam edebilirsiniz. Bu da yeni özellikler geleceği anlamına geliyor.
Üreticiler, eski cihazları için bir süre sonra yazılım desteğini sonlandırıyor. Bu nedenle telefonunuz 3-4 yıl önce üretilmişse, güncelleme almayabilirsiniz. Bunu öğrenmek için marka tarafından yayımlanan listelere göz atabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir – Android telefonlarda deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?
Bunun yanı sıra istatistiklere göre günümüzde en popüler Android sürümü, 2019 yılında yayımlanan Android 10. En çok kullanılan ikinci versiyon ise daha yeni olan Android 13 olarak karşımıza çıkıyor.
Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Hangi Android sürümünü kullanıyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız