
Nothing markasının merakla beklenen yeni akıllı telefonu Phone (3), nihayet resmiyet kazandı. Uzun süredir geliştirilen ve pek çok sızıntıyla gündeme gelen model, sonunda teknoloji severlerin karşısına çıktı. Önceki model Phone (2) ile kıyaslandığında tasarım açısından beklenen etkiyi yaratamayan cihaz, özellikle arka bölümde yapılan tercihler nedeniyle bazı eleştirilerin hedefi oldu.
Nothing Phone (3) görücüye çıktı
İlk aşamada iki farklı renk seçeneğiyle piyasaya çıkan Nothing Phone (3), arka yüzeyinde bulunan ve “Glyph Matrix” adı verilen yuvarlak mini ekranla dikkat çekiyor. Bu ekran, çeşitli içerikleri görüntüleme imkânı sunuyor. Ancak kameraların alışılmışın dışında bir düzende yerleştirilmiş olması, genel estetik algı açısından bazı kullanıcılar tarafından olumsuz karşılandı.

Telefonun ön yüzünde oldukça ince çerçeveler bulunuyor. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8s Gen 4 işlemcisinden alan cihaz, TSMC’nin 4 nanometre üretim teknolojisiyle geliştirildi. Bu yeni işlemci, Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, UFS 4.0 ve LPDDR5X gibi güncel bağlantı ve bellek teknolojilerine destek sunarken, mmWave 5G desteği ise bulunmuyor. Snapdragon 8s Gen 3 ile karşılaştırıldığında, grafik performansında yüzde 49’luk bir artış, işlemci tarafında yüzde 31’lik bir gelişme ve enerji verimliliğinde yüzde 39 oranında iyileşme sağlandığı belirtiliyor. Ayrıca, yapay zeka işlemleri için kullanılan yeni NPU birimiyle yüzde 44 oranında performans artışı sunuluyor.
Samsung’un PUBG canavarı tableti için geri sayım!
Nothing Phone (3), 6,67 inç boyutunda ve 1.5K çözünürlükte LTPO OLED ekranla geliyor. 120 Hz yenileme hızı sayesinde akıcı bir ekran deneyimi sunan cihaz, 65W hızlı şarj desteğine sahip 5.150 mAh kapasiteli bir bataryayla çalışıyor. Ön tarafında 50 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.
Arka kamera sisteminde ise üç adet 50 megapiksel sensör bulunuyor. Bu kameralar; geniş açı, ultra geniş açı ve periskop telefoto işlevi görüyor. Periskop kamera, 3x optik ve 60x dijital yakınlaştırmanın yanı sıra 10 cm mesafeden makro çekim yapma yeteneğine de sahip.
Suya ve toza karşı dayanıklılığı IP68 sertifikasıyla belgelenen cihaz, kablosuz şarj özelliğiyle birlikte NFC ve eSIM desteği de sunuyor. Avrupa’da 799 euro fiyat etiketiyle satışa sunulan modelin, yakın zamanda Türkiye pazarına da resmi olarak giriş yapması bekleniyor. Her ne kadar tasarımı konusunda bazı eleştiriler alsa da, teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız