AI platformları gün geçtikçe gelişiyor. Yapay zeka’nın gelişmesi ve yaygınlaşması, beraberinde bazı etik sorunları da gündeme getiriyor. Özellikle eğitim ve yayıncılık sektörlerinde zamandan ve işgücünden tasarruf etmek için içeriklerin yapay zekalara yazdırılması konusu son dönemde oldukça gündemde. Bir Üniversite öğrencisi ise, bu soruna GPTZero adında bir yapay zeka modeli geliştirerek çözüm bulmuş. Detaylar haberimizde…
Üniversite öğrencisi Edward Tian tarafından geliştirilen GPTZero duyuruldu
Princeton Üniversitesi öğrencisi Edward Tian tarafından geliştirilen GPTZero, yapay zeka ile üretilen metinleri tespit edebildiğini iddia ediyor. Öğrenci olup da yapay zeka yardımı almayan öğrenci kalmamışken bu model, bu sorunun önüne geçebilir mi?
Aslında GPTZero modelinin, bir yazının insan elinden mi yoksa yapay zekanın elinden mi çıktığını anlamak için uyguladığı iki yöntem var: İlk yöntem, metnin öngörülemezliğini ölçüyor. Diğer yöntem de ise cümlenin ne kadar karmaşık ve içinden çıkılamaz göründüğüne bakıyor.
Bu kıstaslar bir araya getirilerek yüzdesel bir sonuç ortaya çıkarılıyor. Üniversite öğrencisinin geliştirdiği uygulamaya buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Yapay zeka modeli, hiç giriş yapmadan 7 sayfa, giriş yaparsanız da günlük 40 sayfalık metin kontrolü yapmanıza izin veriyor. Daha detaylı tarama modelleri için de ücretli aboneliğe geçebilirsiniz.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız