FaceTime, Apple kullanıcılarının arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurmalarını sağlayan popüler bir görüntülü arama uygulamasıdır. FaceTime iOS cihazlara önceden yüklenmiş olsa da, toplantıya katılmak için iPhone’a ihtiyacınız bulunmuyor. Son güncellemeler sayesinde FaceTime aramalarını Android veya Windows cihazların web tarayıcısından almak mümkün.
Android için FaceTime araması yapma
iPhone kullanıcıları yıllardır FaceTime uygulaması aracılığıyla görüntülü görüşmenin keyfini çıkardı. Android kullanıcıları ise bu deneyimin dışında kaldı. Ancak Apple son yıllarda görüntülü arama hizmetini tüm cihazlara açtı.
FaceTime’ın yeni entegrasyonu, farklı işletim sistemlerine sahip cihazların birbiriyle iletişime geçmesini sağlıyor. iPhone kullanıcısının aramayı oluşturup bağlantıyı paylaşması yeterli olacak.
İlginizi Çekebilir – WhatsApp, Android kullanıcılarını uyardı!
Android’de FaceTime kullanmak için şu adımları izleyin:
- iPhone veya iPad’de FaceTime uygulamasını açın ve “Bağlantı Oluştur “a dokunun.
- FaceTime bağlantısını kopyalayın
- Android cihazda bir web tarayıcısı açın. Tarayıcının adres çubuğuna kopyaladığınız FaceTime bağlantısını yapıştırın.
- Adınızı girmeniz istenecektir. Adınızı yazın ve “Devam”a dokunun.
- FaceTime aramasına katılmak için “Katıl”a tıklayın. Mikrofonunuza ve kameranıza erişime izin vermeniz istenecektir.
- iPhone veya iPad kullanıcısı bir bildirim alacaktır. Artık FaceTime’a katılabilirsiniz.
Bu basit adımları izleyerek iPhone kullanıcılarıyla Android cihazınızdan bağlantı kurabilirsiniz. Uygulama gerekliliğinin kaldırılması, Android entegrasyonunu engelleyen bariyerlerin de kaldırılmasına yardımcı oluyor.
Ancak bu desteğin sadece FaceTime için sunulduğunu, iMessage gibi uygulamaların hala Apple’a özel olduğunu belirtmek gerekiyor.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız