Üretken yapay zekanın popüler hale gelmesi, iş dünyasında da geniş yankı uyandırdı. Daha önce Apple, çalışanlarının ChatGPT gibi araçları kullanırken şirket verilerini tehlikeye atabileceklerinin altını çizerek dikkatli olması gerektiğini söylemişti. Şimdi ise ChatGPT için benzer bir hamle Google çatı şirketi Alphabet’ten geldi.
Google, ChatGPT gibi araçlara karşı açıklama yaptı
Google’ın ana şirketi olan Alphabet, Bard dahil olmak üzere üretken yapay zekanın kullanımı konusunda temkinli bir yaklaşıma sahip. Şirket, gizli bilgiyi koruma politikasına dayanarak, çalışanların sohbet botlarını kullanmaması tavsiye etti.
Bard ve ChatGPT gibi botlar, üretken yapay zekayı kullanıyor. Geliştiriciler, kullanıcıların isteklerini görebilirken aynı zamanda gizli bilgiler ile yapay zekayı eğitmek de mümkün. Bu durum ise Apple ve Alphabet gibi firmalarda bilgi sızıntısı riski oluşturuyor.
Google’dan Android uygulamasına yeni arama yöntemi!
Çalışanları gizli veriler konusunda uyarmanın yanı sıra Alphabet, sohbet botlarının yazdığı kodun doğrudan kullanılmaması gerektiğini de söyledi. Google, Bard gibi araçlardaki kodun “programcılara yalnızca yardımcı olacağını” bildirdi.
Alphabet’in temkinli yaklaşımı, şirketin güvenlik standardıyla uyumludur. Samsung, Amazon ve Deutsche Bank gibi birçok firma, yapay zeka tabanlı sohbet botları için benzer endişeleri dile getirdi.
Gizlilikle ilgili endişelerle ilgili olarak Google, İrlanda Veri Koruma Komisyonu ile ayrıntılı görüşmeler yaptı. Endişeler giderilene kadar Bard’ın AB ülkelerinde kullanılmayacağını bildirdi.
Yapay zeka araştırma şirketine göre, çalışanları yaklaşık yüzde 43’ü ChatGPT gibi araçları günlük işlerinde kullanıyor. İlginç şekilde ise birçok çalışan, yöneticilerine bu araçları kullandıkları hakkında bilgi vermiyor.
Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız