Güvenlik; bulut depolama, gizlilik ve kullanıcı verileri gibi noktalarda oldukça önem arz ediyor. Bu noktada Meta ve Microsoft gibi dev şirketler bu alana yatırımlarını sürekli artırıyorken, Google ise kısa süre önce Google Mesajlar uygulaması için MLS protokolünü destekleyeceğini açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor?
Google Mesajlar uygulaması, MLS protokolünü destekleyecek!
TechInside’ın haberine göre Google, Messaging Layer Security (MLS) protokolünü Google Mesajlar uygulaması için destekleyecek. Ayrıca Android işiletim sistemine de entegre edecek. Bunu resmi olarak duyuran şirket, gözünü Rich Communication Services (RCS)’den MLS’ye çevirdi.
Mesaj protokolü, iki veya daha fazla cihaz arasında mesajların nasıl iletileceğini tanımlayan bir dizi kuraldır. Mesajların nasıl gönderileceğini, nasıl alınacağını ve şifreleneceğini belirler. Güvenli şekilde iletim yapılması için önem arz eden mesaj protokollerinden birisi de MLS’dir.
İlginizi Çekebilir – Android kullanıcıları üzgün: Google Mesajlar’da can sıkan sorun!
Android’in tam merkezine gelecek olan MLS, çapraz platform desteği ile Google Mesajlar ile WhatsApp ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları arasında mesaj gönderip almayı da mümkün kılabilir.
Messaging Layer Security (MLS) protokolünün avantajları
Yüksek Güvenlik
MLS, iki veya daha fazla kişiden oluşan bir grupta gönderilen mesajın şifrelenmesini ve bu şifrelemenin yalnızca alıcıda çözümlenmesini sağlar. Bu da mesajların dışarıdan erişimle okunmasını engeller.
Çapraz Platform
MLS ptorokolünü destekleyen tüm mesajlaşma platformları arasında mesaj gönderimi yapılabilir. Ayrıca mesajların şifreleme standartı da aynı olacağı için daha güvenli ve gizlilik odaklı bir sistem oluşur. Bu noktada Google, Apple gibi diğer şirketler ile aynı mesajlaşma protokolünü kullanma konusunda işbirliği yapmak için çaba sarf ediyor.
Açık Kaynaklı
MLS protokolü açık kaynaklı olduğu için yazılım geliştiricileri tarafından katkı sunulmaya açıktır. Bu, protokolün sürekli olarak geliştirilebileceği ve iyileştirilebileceği anlamına geliyor.
Geliştiriciler, protokole yeni özellikler ekleyebilir, mevcut özellikleri iyileştirerek daha güvenli ve daha verimli hale getirebilir. Ayrıca, protokolün farklı platformlar ve cihazlar için uyumluluğunu da artırabilirler.
Öte yandan açık kaynaklı olması, protokol kodlarının herkes tarafından görülebileceği anlamına geliyor. Yani bu kodlar incelenip, zararlı bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda akıllardaki şüphe giderilebilir.
Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yesilrobot.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Yeşil Robot okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız